Ako sa dá pripraviť na vysoké životné náklady v čase ekonomickej neistoty?

Prečítajte si príbeh podľa skutočnej udalosti.

V hlavnom meste žil mladý muž menom Martin. Pracoval v továrni pre zahraničnú firmu. Martin mal bežné životné návyky a obľuboval jednoduchý spôsob života. No jeho svet sa zmenil v okamihu, keď sa jemu a jeho manželke narodilo dieťa a s poklesom ekonomickej aktivity prišiel o prácu.  V čase finančnej neistoty, keď sa zdalo, že všetko ide z kopca, si Martin uvedomil, že musí urobiť niečo, aby zabezpečil a čo najskôr stabilizoval svoju budúcnosť. Rozhodol sa organizovať všetky svoje mesačné výdavky s cieľom vytvoriť si finančnú rezervu, ktorá by mu pomohla prekonať tieto ťažké časy. Sústredil sa na jeho najväčšie výdavky, ktoré začal prehodnocovať.
Konkrétne:

  1. Bývanie,
  2. Auto a transport,
  3. Stravu,
  4. Iné. 

AKTUÁLNU PONUKU VOZIDIEL SI POZRITE TU!

Keďže má Martin mladú rodinu, potrebuje pre jej komfortnejšie fungovanie auto. Martin kúpil auto ešte v roku 2018 za 20.000 €. Má už teda 6 rokov. Auto kúpil na finančný leasing, s úrokovou sadzbou 3%. Auto sa však začalo v poslednej dobe často kaziť. Tým, že už nie je v záruke, musí každú opravu vozidla hradiť z vlastného vrecka. Nevie, kedy sa čo ďalšie pokazí, a to mu spôsobuje obrovský stres. Nevie totiž predpokladať svoje mesačné výdavky. Narúša sa tak jeho plán na vyrovnaný mesačný rozpočet. 

Rozhodol sa kúpiť nové auto. Bol však nepríjemné prekvapený, ako nové autá zdraželi. Nakoniec si však vybral auto v hodnote 25.000 €. Išiel do banky, aby naň dostal leasing. Tu narazil. Nielenže ho zaskočil úrok 8%, avšak vzhľadom na aktuálne záväzky vo forme vysokej mesačnej splátky za hypotéku, manželku na materskej dovolenke a stratu práce, leasing nedostane.


Skrsol mu však nápad!

Na internete videl reklamu na dlhodobý prenájom auta. Vďaka „COVIDu“ autá narastali na hodnote, rozhodol sa to svoje staré predať. Podarilo sa. A podstatne výhodnejšie, ako očakával. Dostal zaň 12.000 €. Auto si teda vyskúša prenajať a uvidí. Viazanosť 12 mesiacov a všetky služby zahrnuté v cene nájmu vyzerajú zaujímavo. To, čo sa mu páčilo najviac, bola nízka mesačná splátka, vďaka čomu svoj rodinný cash flow dostal pod kontrolu.




Všimol si službu PREDPLATNÉ, kde sa mu zapáčilo, že si dokáže auto prenajať za výbornú cenu a zároveň voľné financie, ktoré získal vďaka predaju auta, navyše de facto zhodnotí vo výške 5%, tým že si ½ nájmu môže predplatiť dopredu. Auto podľa webu malo byť pripravené do 24 hodín, tak sa poponáhľal a vytvoril si nezáväznú rezerváciu, zaplatil depozit a predplatbu na polovicu celkového nájomného a išiel si vyzdvihnúť svoje nové auto.


Jeho úsilie sa postupne vyplatilo. Keď sa ekonomická situácia začala zlepšovať, Martin nebol len jedným z mála, ktorí si udržali finančnú stabilitu, ale bol pripravený aj na budúcnosť. Jeho vytvorená finančná rezerva mu dala istotu a slobodu rozhodovať o svojom živote bez obáv a flexibilne.

Príbeh Martina ukazuje, že v čase finančnej neistoty je dôležité mať plán a venovať pozornosť svojim financiám. Šetrenie nákladov, tvorba finančnej rezervy a hľadanie najlepších ponúk môžu byť kľúčovými krokmi k prekonaniu ťažkých časov a dosiahnutiu stabilitu v živote.

Náš tip!

Pozrite si službu PREDPLATNÉ a vyberte si zvýhodnené auta v ponuke na Váš prenájom ešte dnes.


Čo všetko zahŕňa mesačná splátka

Nájom sa skladá z mesačných splátok, v ktorých sú zahrnuté nasledovné služby:

  • Nákup a registrácia vozidla
  • Financovanie vozidla
  • Znehodnotenie vozidla
  • Diaľničná známka platná pre SR
  • Povinné zmluvné poistenie
  • Havarijné poistenie
  • Fabricky stanovené garančné úkony
  • Celoročné obutie pneumatikami a ich uskladnenie
  • Asistenčné služby
  • Odhlásenie vozidla pri ukončení nájmu
Aktuálnu ponuku vozidiel si pozrite TU!

U nás si vyberiete z veľkého množstva vozidiel, od ekonomickej triedy až po luxusné SUV, ktoré na vás čakajú skladom, bez čakania! V programe PREDPLATNÉ od AVIS Maxirent môžete využiť službu pri 6 alebo 12 mesačnej viazanosti.

Ak uvažujete o zapožičaní vozidla, neváhajte nás kontaktovať. Radi vám pomôžeme s akýmikoľvek otázkami.
Vozidlá sú skladom, jazdite do 48 hodín.

Našich klientov si vážime a tešíme sa, že Vám budeme môcť ponúkať služby na najvyššej úrovni.

AVIS Maxirent