Prečo je výhodné auto prenajať?

Nekupujte, kliknite a prenajmite online

Každý by chcel jazdiť na novom aute. Je to bezpečné, komfortné a je s tým minimum starosti (pokaziť by sa nemalo) nehovoriac, že auto je aj vec prestíže. Stále aj u nás platí tento prežitok. Cez auto Vás vníma Vaše okolie. Nebolo tomu tak dávno, keď sa na auto do rodiny šetrilo niekoľko rokov, auto sa kúpilo na 10-15 rokov, až kým nedojazdilo. Výber nebol veľký, v zásade ste mali podobnú Škodovku ako sused.

Ale dnes žijeme v digitálnej dobe a AVIS je lídrom v inovačných riešeniach. Ponúka digitálnu online platformu, ako si auto zabezpečiť cez dlhodobý prenájom a s bohatým množstvom služieb ako poistenia, diaľničná známka či pneumatiky v cene nájmu. Je to lacné, efektívne a hlavne jednoduché.

Na čo treba myslieť, keď si idete zaobstarať auto. Tieto pravidlá platia rovnako pre súkromné osoby i firmy.

ROZPOČET

Prvé a najdôležitejšie je si stanoviť koľko peňazí mám. Ak nemám dosť, musím si niekde požičať a absolvovať zložitý proces schvaľovania, napríklad v banke. To obdobne platí aj pri operatívnom leasingu, kde Vás musia schváliť, aby Vám vozidlo dali. Okrem zložitého procesu administratívnych vybavovačiek si musíte už vopred schvaľovať financie na konkrétne auto. Ak by ste sa rozhodli pre iné, opäť musíte požiadať o preschválenie.

Pri produkte AVIS MaxiRent vozidlo dostanete! Ak ste firma, vyhodnotia sa Vaše finančné ukazovatele a algoritmus Vám vypočíta výšku prípadnej zábezpeky. Ak ste fyzická osoba, zábezpeka je vo výške 6 násobku mesačného nájomného v sume bez DPH. Čiže, ak je napríklad mesačné nájomné 200 € bez DPH, Vaša zábezpeka, ktorá je po ukončení prenájmu samozrejme vratná, je 6 x 200 € = 1.200 €. Či je to málo alebo veľa, necháme na Vašom posúdení. Ale od nás dostanete nové a spravidla veľmi bohato vybavené vozidlo, napríklad cena takého vozidla Renault Clio je 15.000 €, takže zábezpeka tvorí iba 8 % hodnoty vozidla.

Maxirent aplikácia, Avis, dlhodobý prenájom, polročný leasing

BEŽNÉ UŽÍVANIE ČI PODNIKANIE

Ak si vozidlo kúpite, tak máte starosti nie len s jeho výberom, ale i poistením, servisom a tiež prípadným predajom, keď už ho nebudete potrebovať, či budete chcieť zmenu. Pri operatívnom leasingu sa navyše spravidla viažete na minimálne 36 mesiacov a viac.

Pri produkte AVIS Maxirent je viazanosť flexibílna a je jedným z jeho najkľúčovejších pilierov. Viete si vybrať z ponuky dlhodobého nájmu od 3 až do 36 mesiacov. Môžete si vybrať vozidlo nové, či zánovné, osobné, či úžitkové, malé či veľké, farby takej či onakej a všetky starosti s vozidlom sú na strane AVISu, od uzatvorenia poistiek až po servisné úkony či samotné odhlásenie vozidla na záver. Tieto služby ešte viac ocenia firmy, kde je finančná a časová efektivita na prvom mieste.

Avis Maxirent aplikácia, nový web, finančný leasing

PREČO JE TEDA VÝHODNEJŠIE SI AUTO PRENAJAŤ FLEXIBILNE A NEKÚPIŤ?

Do jednej mesačnej splátky je zahrnuté všetko, čo súvisí s vlastníctvom a prevádzkou auta a je stlačená tak nízko, že klasické vlastníctvo a splácanie nového auta strácajú zmysel. 

Zákazník platí už iba za palivo, ktoré prejazdí. Všetky naše autá sú nové alebo zánovné (technicky preverené) a s úspornými motormi, preto aj náklady na pohonné hmoty budú priaznivé.

Nižšie nájdete jednoduchú tabuľku, ktorá Vám pomôže ľahšie sa zorientovať pri výhodách a nevýhodách v porovnaní

kúpa vozidla / operatívny leasing / dlhodobý nájom od AVIS MaxiRent

KOMU NAJVIAC SADNE PRODUKT AVIS MAXIRENT?

Avis Maxirent aplikácia, operatívny leasing

Pre súkromné osoby:

  1. keď potrebujete druhé auto do rodiny na obmedzený čas a nechcete kupovať rizikovú jazdenku alebo kupovať nové drahé auto;
  2. keď z akéhokoľvek dôvodu nedostanete finančný lízing nového auta;
  3. počas čakania na dodanie nového auta z výroby;
  4. keď zmeníte prácu, ku ktorej výkonu potrebujete vlastné auto, ale nemáte prostriedky na jeho kúpu;
  5. po škodovej udalosti, kým je vlastné auto v servise.

 Pre živnostníkov a malých podnikateľov:

  1. keď chcete mať všetky náklady na auto započítané do nákladov;
  2. keď potrebujete auto k podnikaniu, ale nemáte kapitál na nákup nového;
  3. na preklenutie obdobia výroby a dodania nového auta;
  4. pri dočasnom pôsobení zamestnanca v zahraničí;
  5. keď ako SZČO nedostanete financovanie od banky alebo automobilky;

 Pre firmy:

  1. pre zamestnanca v skúšobnej dobe;
  2. pre zamestnanca pracujúceho na konkrétnom časovo ohraničenom projekte;
  3. ako Pool Car pre zamestnancov či zákazníkov;
  4. pri dočasnom pôsobení zamestnanca v zahraničí;
  5. keď chcete mať všetky náklady na auto započítané do nákladov;

ČO VŠETKO JE ZAHRNUTÉ V NÁJOMNOM?

  • nákup a registrácia vozidla;
  • financovanie vozidla;
  • znehodnotenie vozidla;
  • diaľničná známka platná pre SR;
  • poistenie PZP;
  • havarijné poistenie;
  • fabricky stanovené garančné úkony;
  • celoročné obutie pneumatikami a ich uskladnenie;
  • asistenčné služby;
  • odhlásenie vozidla pri ukončení nájmu.

 Celý proces objednania vozidla prebieha v online priestore. Zákazník si vyberie z ponuky vozidiel to, ktoré mu najviac vyhovuje, napríklad veľkostne, motoricky či výbavou a následne si zvolí niektorý z preddefinovaných mesačných nájazdov. V ďalšom kroku vyplní svoje osobné údaje, resp. firemné údaje a už len čaká na potvrdenie ohľadom prípadnej zábezpeky za vozidlo. Tú stanoví v prípade firemného klienta algoritmus po vyhodnotení finančných ukazovateľov subjektu.

Aktuálnu ponuku vozidiel si pozrite na tomto linku: https://www.avismaxirent.sk/sk/ponuka-vozidiel.html

Spoločnosť AVIS tvorí svoju ponuku vozidiel aj s ohľadom na životné prostredie. V roku 2020 podarilo na svojej celej flotile dosiahnuť ambiciózny level CO2, kde pôvodný zámer priemerných hodnôt 105g/km CO2 sa podarilo ešte znížiť a to na úroveň 98,5g/km CO2.

Značka AVIS je súčasťou globálnej siete prevádzkovateľov prenájmu a leasingu vozidiel. Spoločnosť prevádzkuje svoje služby na Slovensku pod značkou Avis od roku 1996.